Kulinarnie i Normalnie

Kotlety kalafiorowe

Kotlety kalafiorowe Trudność: Sposób przygotowania: Kalafior rozmrażamy a następnie drobno siekamy. Dodajemy około pół szklanki tartej bułki, jajko (lub dwa), startą na tarce (lub drobno posiekaną) cebulę, masło, sól i pieprz do smaku. Dokładnie mieszamy składniki, a...

czytaj dalej

Brokuły panierowane w cieście naleśnikowym

  Brokuły panierowane w cieście naleśnikowym Trudność: Sposób przygotowania: Do naczynia wsypujemy szklankę mąki i łyżeczkę przyprawy curry. Wlewamy mleko. Dodajemy łyżeczkę sody oczyszczonej, dwa jajka, sól, pieprz i dokładnie mieszamy. Ciasto powinno mieć...

czytaj dalej

Sernik na zimno z wiśniami

  Sernik na zimno z wiśniami Trudność: Sposób przygotowania: Tortownice smarujemy dokładnie tłuszczem i wykładamy papierem do pieczenia. Do blendera wsypujemy herbatniki, które rozdrabniamy i łączymy z masłem do uzyskania jednolitej masy. Wykładamy ją na tortownicę,...

czytaj dalej

Chłodnik wiśniowy

  Chłodnik wiśniowy Trudność: Sposób przygotowania: Do rondelka wsypujemy wiśnie i cukier. Wlewamy wodę, dodajemy dwa goździki oraz laskę cynamonu. Gotujemy do miękkości wiśni. Następnie zestawiamy z ognia, wyjmujemy goździki i laskę cynamonu. Wszystko studzimy....

czytaj dalej

Galaretka z truskawką

  Galaretka z truskawką Trudność: Sposób przygotowania: Truskawki wyjmujemy na 10 min. z zamrażarki następnie przekrawamy na pół i wkładamy z powrotem do zamrożenia. W tym czasie mieszamy galaretkę w 400 ml przegotowanej wody i studzimy do około 50°C. Zamrożoną...

czytaj dalej

Pierogi z truskawkami

  Pierogi z truskawkami Trudność: Sposób przygotowania: Przygotowanie ciasta: do miseczki wsypujemy mąkę. Solimy, dodajemy jajko, ciepłą wodę i zarabiamy ciasto. Wody dodajemy taką ilość, by ciasto było jędrne i elastyczne. W razie konieczności przy wyrabianiu możemy...

czytaj dalej
Nowo i Odlotowo

Kalafior w cieście smażony i podany z dipami

  Kalafior w cieście smażony i podany z dipami Trudność: Sposób przygotowania: Do naczynia wlewamy mleko. Wsypujemy sól, paprykę, pieprz i zioła prowansalskie. Dodajemy mąkę, dwa jajka i dokładnie mieszamy do momentu uzyskania konsystencji gęstej śmietany. Kalafior...

czytaj dalej

Krem z brokułów z serem pleśniowym

  Krem z brokułów z serem pleśniowym Trudność: Sposób przygotowania: Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Wrzucamy na rozgrzany olej i przesmażamy razem z czosnkiem. Kiedy cebulka się zezłoci, wrzucamy brokuł i nadal smażymy do miękkości. Wlewamy bulion warzywny i...

czytaj dalej

Ciasto czekoladowe z wiśniami

Ciasto czekoladowe z wiśniami Trudność: Sposób przygotowania: Na małym ogniu rozpuszczamy masło. Dodajemy cukier, kakao i podlewamy wodą. Całość doprowadzamy do wrzenia. Po zagotowaniu studzimy do temperatury pokojowej. Wbijamy żółtka i dokładnie mieszamy do uzyskania...

czytaj dalej

Farfalle z sosem śmietanowo-wiśniowym

  Farfalle z sosem śmietanowo-wiśniowym Trudność: Sposób przygotowania: Do rondelka wsypujemy cukier i karmelizujemy go. Kiedy jest już płynny dodajemy wiśnie i smażymy na wolnym ogniu, aż zmiękną i puszczą sok. Dodajemy szczyptę soli i cynamon. Rondelek zestawiamy z...

czytaj dalej

Panna cotta z truskawkami

  Panna cotta z truskawkami Trudność: Sposób przygotowania: Rozpuszczamy żelatynę w niewielkiej ilości wody. Do osobnego garnka wlewamy słodką śmietankę. Dodajemy 80 g cukru i delikatnie podgrzewamy. Dorzucamy przeciętą wzdłuż laskę wanilii i doprowadzamy do wrzenia....

czytaj dalej

Tagliatelle z truskawkami

  Tagliatelle z truskawkami Trudność: Sposób przygotowania: Makaron wrzucamy do posolonej wody i gotujemy tak, by był al dente. W tym samym czasie połowę truskawek blendujemy i wlewamy na patelnię. Wsypujemy cukier i doprowadzamy do wrzenia. Następnie dodajemy słodką...

czytaj dalej

RUN WARZYWA i OWOCE
marka RUN-CHŁODNIA we Włocławku Sp. z o.o.

Polityka prywatności

RUN-CHŁODNIA © 2018. Wszelkie prawa zastrzeżone

RUN WARZYWA i OWOCE
marka RUN-CHŁODNIA
we Włocławku Sp. z o.o.

Polityka prywatności

RUN-CHŁODNIA © 2018.
Wszelkie prawa zastrzeżone