Sernik na zimno z wiśniami
Trudność:
Sposób przygotowania:
Tortownice smarujemy dokładnie tłuszczem i wykładamy papierem do pieczenia. Do blendera wsypujemy herbatniki, które rozdrabniamy i łączymy z masłem do uzyskania jednolitej masy. Wykładamy ją na tortownicę, dokładnie rozprowadzamy i wstawiamy do lodówki. Wiśnie wsypujemy do blendera i miksujemy na jednolitą masę dodając cukier a następnie ser.

W tym samym czasie rozrabiamy żelatynę i studzimy do temperatury pokojowej. Po wystygnięciu łączymy ją z masą serową i wlewamy do tortownicy, równo rozprowadzamy i chłodzimy. Ubijamy śnieżkę i dodajemy do niej rozrobioną i wystudzoną galaretkę wiśniową.

Powstałą masę wylewamy na stężały serek w tortownicy i znowu zostawiamy do stężenia. Na koniec układamy mrożone wiśnie i zalewamy wiśniową galaretką.

Pozostawiamy do zastygnięcia.

Smacznego!

Składniki:
  • 100 g herbatników
  • 60 g masła
  • 550 g gęstego twarogu (z wiaderka, lub trzykrotnie zmielony)
  • 350 g wiśni
  • 6 płaskich łyżek cukru pudru
  • 200 g śmietanki 30% lub 2 śnieżki
  • 20 g żelatyny (5 łyżeczek)
  • 6 łyżek wody
  • 2 opakowania galaretki wiśniowej
  • 150 ml wody
  • wiśnie do dekoracji

KAROL POLECA:

Kulinarnie i normalnie
Kotlety kalafiorowe

Kotlety kalafiorowe

Kotlety kalafiorowe <strong>Trudność: </strong><span style="color: #EA2839; margin-left: 0.4em;"><!-- [et_pb_line_break_holder] --><i class="fas fa-star fa-lg"></i><i class="fas fa-star...

czytaj dalej
Nowo i Odlotowo
Kotlety kalafiorowe

Kotlety kalafiorowe

Kotlety kalafiorowe <strong>Trudność: </strong><span style="color: #EA2839; margin-left: 0.4em;"><!-- [et_pb_line_break_holder] --><i class="fas fa-star fa-lg"></i><i class="fas fa-star...

czytaj dalej

RUN WARZYWA i OWOCE
marka RUN-CHŁODNIA we Włocławku Sp. z o.o.

Polityka prywatności

RUN-CHŁODNIA © 2020. Wszelkie prawa zastrzeżone

RUN WARZYWA i OWOCE
marka RUN-CHŁODNIA
we Włocławku Sp. z o.o.

Polityka prywatności

RUN-CHŁODNIA © 2020.
Wszelkie prawa zastrzeżone