Krem z brokułów z serem pleśniowym
Trudność:
Sposób przygotowania:

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Wrzucamy na rozgrzany olej i przesmażamy razem z czosnkiem. Kiedy cebulka się zezłoci, wrzucamy brokuł i nadal smażymy do miękkości. Wlewamy bulion warzywny i gotujemy na wolnym ogniu.

Całość blendujemy na gładką masę wlewając jednocześnie słodką śmietankę. Rozkruszamy ser pleśniowy 80 g, wkładamy do zupy i jeszcze raz blendujemy. Resztę sera ścieramy na tace jarzynowej i dekorujemy zupę.

Pestki z dyni prażymy na suchej patelni na złoty kolor i posypujemy zupę.

Smacznego!

Składniki:
  • 1 kg brokułów
  • 2 świeże, białe cebule
  • 2 łyżki oleju
  • 200 ml słodkiej śmietanki 30%
  • Sól
  • Pieprz
  • Ząbek czosnku
  • 120 g sera pleśniowego blue
  • 80 g pestek z dyni

KAROL POLECA:

Kulinarnie i normalnie

Nowo i Odlotowo

RUN WARZYWA i OWOCE
marka RUN-CHŁODNIA we Włocławku Sp. z o.o.

Polityka prywatności

RUN-CHŁODNIA © 2020. Wszelkie prawa zastrzeżone

RUN WARZYWA i OWOCE
marka RUN-CHŁODNIA
we Włocławku Sp. z o.o.

Polityka prywatności

RUN-CHŁODNIA © 2020.
Wszelkie prawa zastrzeżone