Dokładnie mieszamy składniki, a następnie formujemy kotleciki, które obtoczone w tartej bułce i smażymy na złoty kolor.
Kotleciki podajemy z sosami – najlepiej ziołowymi.
Do naczynia wlewamy jedną śmietankę, a następnie delikatnie solimy, pieprzymy i dodajemy jeden ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę. Siekamy lub blendujemy jedną papryczkę chili z niewielką ilością śmietany i dodajemy do sosu. Ilość papryczki chili zależy od indywidualnych smaków. Ostatnim składnikiem jest mrożona bazylia. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy na około 10 min.
Smacznego!
- 1 kg mrożonego kalafiora
- Pół szklanki bułki tartej
- 1-2 jajka
- 1 średnia cebula
- 2-3 łyżki masła
- sól i pieprz
- olej do smażenia
- 250 ml śmietany 18%
- Ząbek czosnku
- 2 łyżki stołowe mrożonej, otartej bazylii
- 1 papryczka chilii

Sernik na zimno z wiśniami
Sernik na zimno z wiśniami <strong>Trudność: </strong><span style="color: #EA2839; margin-left: 0.4em;"><!-- [et_pb_line_break_holder] --><i class="fas fa-star fa-lg"></i><i class="fas fa-star...
Kalafior w cieście smażony i podany z dipami
Kalafior w cieście smażony i podany z dipami <strong>Trudność: </strong><span style="color: #EABA18; margin-left: 0.4em;"><i class="fas fa-star fa-lg"></i><i class="fas fa-star...