Kotlety kalafiorowe
Trudność:
Sposób przygotowania:
Kalafior rozmrażamy a następnie drobno siekamy. Dodajemy około pół szklanki tartej bułki, jajko (lub dwa), startą na tarce (lub drobno posiekaną) cebulę, masło, sól i pieprz do smaku.

Dokładnie mieszamy składniki, a następnie formujemy kotleciki, które obtoczone w tartej bułce i smażymy na złoty kolor.

Kotleciki podajemy z sosami – najlepiej ziołowymi.

Do naczynia wlewamy jedną śmietankę, a następnie delikatnie solimy, pieprzymy i dodajemy jeden ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę. Siekamy lub blendujemy jedną papryczkę chili z niewielką ilością śmietany i dodajemy do sosu. Ilość papryczki chili zależy od indywidualnych smaków. Ostatnim składnikiem jest mrożona bazylia. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy na około 10 min.

Smacznego!

Składniki:
  • 1 kg mrożonego kalafiora
  • Pół szklanki bułki tartej
  • 1-2 jajka
  • 1 średnia cebula
  • 2-3 łyżki masła
  • sól i pieprz
  • olej do smażenia
  • 250 ml śmietany 18%
  • Ząbek czosnku
  • 2 łyżki stołowe mrożonej, otartej bazylii
  • 1 papryczka chilii
KAROL POLECA:
Kulinarnie i normalnie

Sernik na zimno z wiśniami

  Sernik na zimno z wiśniami <strong>Trudność: </strong><span style="color: #EA2839; margin-left: 0.4em;"><!-- [et_pb_line_break_holder] --><i class="fas fa-star fa-lg"></i><i class="fas fa-star...

czytaj dalej
Nowo i Odlotowo

RUN WARZYWA i OWOCE
marka RUN-CHŁODNIA we Włocławku Sp. z o.o.

Polityka prywatności

RUN-CHŁODNIA © 2019. Wszelkie prawa zastrzeżone

RUN WARZYWA i OWOCE
marka RUN-CHŁODNIA
we Włocławku Sp. z o.o.

Polityka prywatności

RUN-CHŁODNIA © 2019.
Wszelkie prawa zastrzeżone