Galaretka z truskawką
Trudność:
Sposób przygotowania:
Truskawki wyjmujemy na 10 min. z zamrażarki następnie przekrawamy na pół i wkładamy z powrotem do zamrożenia. W tym czasie mieszamy galaretkę w 400 ml przegotowanej wody i studzimy do około 50°C.
Zamrożoną truskawkę wkładamy do pucharków i zalewamy wystudzoną galaretką. Dekorujemy bita śmietaną, tartą czekoladą, orzeszkami i świeżymi dostępnymi owocami.
Smacznego!
Składniki:
- 3 opakowania galaretki truskawkowej
- 200 g mrożonych truskawek
- Pół tabliczki czekolady
- Opakowanie bitej śmietany
- 50 g orzechów nerkowca
KAROL POLECA:

Kulinarnie i normalnie
Pierogi z truskawkami
Pierogi z truskawkami <strong>Trudność: </strong><span style="color: #EA2839; margin-left: 0.4em;"><!-- [et_pb_line_break_holder] --><i class="fas fa-star fa-lg"></i><i class="fas fa-star...
Nowo i Odlotowo
Panna cotta z truskawkami
Panna cotta z truskawkami <strong>Trudność: </strong><span style="color: #EABA18; margin-left: 0.4em;"><i class="fas fa-star fa-lg"></i><i class="fas fa-star fa-lg"></i><i...