Farfalle z sosem śmietanowo-wiśniowym
Trudność:
Sposób przygotowania:
Do rondelka wsypujemy cukier i karmelizujemy go. Kiedy jest już płynny dodajemy wiśnie i smażymy na wolnym ogniu, aż zmiękną i puszczą sok. Dodajemy szczyptę soli i cynamon. Rondelek zestawiamy z palnika i kiedy chwilę odpocznie wlewamy słodką śmietankę i jeszcze raz gotujemy. Dodajemy łyżkę miodu (jeśli lubimy bardziej słodkie można dodać dwie).
W tym samym czasie gotujemy al dente Farfalle. Odsączamy i łączymy z sosem wiśniowym. Wykładamy na talerz i posypujemy wszystko drobno rozkruszonymi piernikami.
Smacznego!
Składniki:
- 300 g makaronu farfalle
- 500 g wiśni mrożonych bez pestki
- Pół szklanki cukru
- Łyżka miodu
- 150 ml śmietanki 30%
- 1 opakowanie pierników
- Łyżeczka cynamonu
KAROL POLECA:

Kulinarnie i normalnie
Sernik na zimno z wiśniami
Sernik na zimno z wiśniami <strong>Trudność: </strong><span style="color: #EA2839; margin-left: 0.4em;"><!-- [et_pb_line_break_holder] --><i class="fas fa-star fa-lg"></i><i class="fas fa-star...
Nowo i Odlotowo
Ciasto czekoladowe z wiśniami
Ciasto czekoladowe z wiśniami <strong>Trudność: </strong><span style="color: #EABA18; margin-left: 0.4em;"><i class="fas fa-star fa-lg"></i><i class="fas fa-star fa-lg"></i><i class="far...