Chłodnik wiśniowy
Trudność:
Sposób przygotowania:
Do rondelka wsypujemy wiśnie i cukier. Wlewamy wodę, dodajemy dwa goździki oraz laskę cynamonu. Gotujemy do miękkości wiśni. Następnie zestawiamy z ognia, wyjmujemy goździki i laskę cynamonu. Wszystko studzimy.
Odkładamy dwie łyżki wiśni a resztę dokładnie blendujemy. Po uzyskaniu jednolitej masy dodajemy kefir i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na dwie trzy godziny do lodówki.
Następnie wylewamy do miseczek. Na środku układamy odłożone wiśnie i posypujemy drobno posiekaną miętą pieprzową.
Smacznego!
Składniki:
- 400 g wiśni
- 100 ml wody
- 4 łyżki cukru (do smaku)
- 1 laska cynamonu
- 2 sztuki goździków
- 400 ml kefiru
- 10 g mięty pieprzowej
KAROL POLECA:

Kulinarnie i normalnie
Sernik na zimno z wiśniami
Sernik na zimno z wiśniami <strong>Trudność: </strong><span style="color: #EA2839; margin-left: 0.4em;"><!-- [et_pb_line_break_holder] --><i class="fas fa-star fa-lg"></i><i class="fas fa-star...
Nowo i Odlotowo
Ciasto czekoladowe z wiśniami
Ciasto czekoladowe z wiśniami <strong>Trudność: </strong><span style="color: #EABA18; margin-left: 0.4em;"><i class="fas fa-star fa-lg"></i><i class="fas fa-star fa-lg"></i><i class="far...