Brokuły panierowane w cieście naleśnikowym
Trudność:
Sposób przygotowania:
Do naczynia wsypujemy szklankę mąki i łyżeczkę przyprawy curry. Wlewamy mleko. Dodajemy łyżeczkę sody oczyszczonej, dwa jajka, sól, pieprz i dokładnie mieszamy. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.

Rozmrożony brokuł nabijamy na patyczki szaszłykowe i zamaczamy w przygotowanym cieście. Wkładamy do rozgrzanego oleju i smażymy na złocisty kolor.

W tym czasie przygotowujemy sos ze śmietany, ząbka czosnku, soli, pieprzu i koperku. Całość dokładnie mieszamy. Odstawimy na 10 min.

Smacznego!

Składniki:
  • 1 kg brokułów mrożonych
  • 0,5 kg mąki pszennej
  • 2 jajka
  • Szklanka mleka
  • 1 opakowanie przyprawy curry
  • Sól
  • Pieprz
  • Soda oczyszczona
  • 350 ml śmietany 18%
  • Ząbek czosnku.
  • Koperek mrożony
  • Olej do smażenia

KAROL POLECA:

Kulinarnie i normalnie

Kotlety kalafiorowe

Kotlety kalafiorowe

Kotlety kalafiorowe <strong>Trudność: </strong><span style="color: #EA2839; margin-left: 0.4em;"><!-- [et_pb_line_break_holder] --><i class="fas fa-star fa-lg"></i><i class="fas fa-star...

czytaj dalej
Nowo i Odlotowo

RUN WARZYWA i OWOCE
marka RUN-CHŁODNIA we Włocławku Sp. z o.o.

Polityka prywatności

RUN-CHŁODNIA © 2020. Wszelkie prawa zastrzeżone

RUN WARZYWA i OWOCE
marka RUN-CHŁODNIA
we Włocławku Sp. z o.o.

Polityka prywatności

RUN-CHŁODNIA © 2020.
Wszelkie prawa zastrzeżone