Tagliatelle z truskawkami
Trudność:
Sposób przygotowania:
Makaron wrzucamy do posolonej wody i gotujemy tak, by był al dente. W tym samym czasie połowę truskawek blendujemy i wlewamy na patelnię. Wsypujemy cukier i doprowadzamy do wrzenia. Następnie dodajemy słodką śmietankę, masło oraz startą skórkę cytryny. Resztę truskawek siekamy na grubszą kostkę i wrzucamy do sosu.
Makaron odcedzamy dokładnie z wody i wrzucamy do sosu truskawkowego. Wykładamy na półmisek i posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!
Składniki:
- 350 g makaronu tagliatelle
- 500 g truskawek mrożonych
- 250 g białego cukru
- 250 g słodkiej śmietanki 30%
- 1 świeża cytryna
- 25 g masła
- Natka Pietruszki
KAROL POLECA:

Kulinarnie i normalnie
Galaretka z truskawką
Galaretka z truskawką <strong>Trudność: </strong><span style="color: #EA2839; margin-left: 0.4em;"><!-- [et_pb_line_break_holder] --><i class="fas fa-star fa-lg"></i><i class="fas fa-star...
Nowo i Odlotowo
Panna cotta z truskawkami
Panna cotta z truskawkami <strong>Trudność: </strong><span style="color: #EABA18; margin-left: 0.4em;"><i class="fas fa-star fa-lg"></i><i class="fas fa-star fa-lg"></i><i...